Kalendar

2018
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
 • IZLOŽBA: ŠUMA OKOM ŠUMARA, Galerija grada Krapine 11. - 24. siječanj

  U četvrtak, 11. siječnja 2018. u organizaciji POU Krapina, Galerije grada Krapine i Hrvatskog šumarskog društva Ogranak Zagreb otvorit će se u Galeriji grada Krapine s početkom u 18 sati izložba fotografija 13. bjelovarskog salona fotografije "Šuma okom šumara". U prigodnom programu nastupa ŽVS Queentete.
 • IZLOŽBA I PREDAVANJE: RUSKA EMIGRACIJA U KONTEKSTU RAZVOJA HRVATSKE ZNANOSTI I KULTURE, Gradska knjižnica Krapina 17. siječanj

  Povodom obilježavanja 100 godina od dolaska ruskih emigranata koji su bježali od progona tražeći mjesto gdje bi se mogli spasiti, dana 17. siječnja u 18.00 sati održat će se u organizaciji Manjinske ženske udruge "Terem" i Gradske knjižnice Krapina, te uz pokroviteljstvo Krapinsko - zagorske županije i Općine Bedekovčina predavanje i otvorenje izložbe. Izložba prikazuje najistaknutije pojedince ruskih emigranata čija su djela trajno ugrađena u hrvatsku znanost, povijest i kulturu.
 • OBILJEŽAVANJE BLAGDANA SV. VINKA U KRAPINI, Dvorište rodne kuće Ljudevita Gaja 22. siječanj

  Pod pokroviteljstvom Grada Krapine i u organizaciji Udruge Humoristično društvo "Zvonec" Krapina, Udruge vinogradara, podrumara i prijatelja dobrog vina Čeh, Leh i Meh Krapina, Udruge umirovljenika Krapina i Pučkog otvorenog učilišta Krapina održat će se 22. siječnja 2018. obilježavanje "Vincekova" uz  najstariji zagorski trs u dvorištu Gajeve rodne kuće. Program počinje u 16,00 sati nakon kojeg slijedi druženje uz Gajev teh i kuhano vino.
 • NOĆ MUZEJA 2018. U MUZEJU KRAPINSKIH NEANDERTALACA, Muzej krapinskih neandertalaca 26. siječanj

  U sklopu 13. Noći muzeja, manifestacije koju organizira Hrvatsko muzejsko društvo biti će organiziran program: "Svjetski prvak kod krapinskog pračovjeka". Riječ je o višestrukom europskom i svjetskom prvaku u twirlingu i prvom hrvatskom supertalentu - Tihomiru Bendelji koji će nastupiti zajedno s Ludbreškim mažoretkinjama. Uz atraktivan program biti će organizirano besplatno dijeljenje muzejskih publikacija i prigodna prodaja suvenira. Ulaznice za Noć muzeja 2018. nije potrebno rezervirati. Besplatan ulaz biti će svakih sat vremena za 100 osoba (18 - 24 sata).
 • NOĆ MUZEJA 2018. U GALERIJI GRADA KRAPINE, Galerija grada Krapine 26. siječanj

  U sklopu 13. Noći muzeja, manifestacije u organizaciji Hrvatskog muzejskog društva održat će se u Galeriji grada Krapine, 26. siječnja 2018. u vremenu od 19,00 - 23,00 sata program: "Sport u Gradu Krapini". Raspored programa: 19,00 - 20,00 izložba članica Krapinskog sportskog saveza (pokali, medalje, plakati, fotografije...), 20,00 - 21,00 predavanje Dragutina Kozine: "Povijest sporta u gradu Krapini", 21,00 - 23,00 demonstracija sportova (stolni tenis, kickboxing, šah) i utrka ulicama grada (Trofej Crna kraljica). Prijave za utrku u Galeriji grada Krapine od 19,00 - 20,50 h. Ulaz slobodan.