Kalendar

2021
Listopad
Studeni
Prosinac
2022
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan

  MJESEC HRVATSKOG TURIZMA, Muzej krapinskih neandertalaca, Muzej oldtimera Presečki 01. - 31. listopad

  U MUZEJU KRAPINSKIH NEANDERTALACA cijene ulaznica biti će snižene 50% povodom Mjeseca hrvatskog turizma, od 26. do 29.10. 

  * djeca, studenti i umirovljenici (redovna cijena 30 kn)- s uključenih 50 % popusta - 15 kn

  * odrasli (redovna cijena 60 kn)- s uključenih 50 % popusta- 30 kn

  Posjetite Muzej krapinskih neandertalaca i Nalazište Hušnjakovo te saznajte sve o životu i kulturi krapinskog pračovjeka, a imat ćete priliku pogledati i izložbu "Pola stoljeća muzeja na Hušnjakovu".
  Više informacija o radnom vremenu i posjetu muzeju: 
  https://mkn.mhz.hr/hr/posjeta/radno-vrijeme-cijene/  Svojim posjetiteljima MUZEJ OLDTIMERA PRESEČKI osim razgleda osnovnih izložaka: raznoraznih starodobnih vozila, motora, bicikala popraćenim brojnim edukativnim sadržajima s izloženim tematskim fotografijama, nudi istinski doživljaj automobilističke i motociklističke kulture. Cijena ulaznice: 15 kn, Stručno vodstvo: 50 kn
  Više informacija o radnom vremenu i posjetu muzeju: https://muzej-oldtimera-presecki.hr/w/info/

  IZLOŽBA : POLA STOLJEĆA MUZEJA NA HUŠNJAKOVOM, Muzej krapinskih neandertalaca 01. listopad - 15. studeni

  Otvorenje izložbe „Pola stoljeća muzeja na Hušnjakovu“, u subotu, 11. rujna 2021., s početkom u 17 sati u Muzeju krapinskih neandertalaca. 

  Izložbom koja daje povijesni prikaz razvoja Nalazišta krapinskog pračovjeka, od vremena geološko-paleontoloških istraživanja početkom 20. stoljeća pa sve do danas, obilježava se 50 godina muzejske djelatnosti na Hušnjakovu. Naime, 11. rujna 1971. godine, u sklopu programa Festivala kajkavske popevke, podno brijega Hušnjakova na prvom katu Kneippove zgrade, otvoren je Muzej evolucije, prethodnik jednog od najmodernijih hrvatskih muzeja – Muzeja krapinskih neandertalaca koji svijetu danas na suvremen način prezentira značaj lokaliteta Hušnjakova.
  Autori izložbe su Lorka Lončar i Jurica Sabol, a izložbu prati i opsežan katalog.
  Svečano otvorenje će se održati u skladu s epidemiološkim mjerama.

  IZLOŽBA SKULPTURA I OBJEKATA OPSTOJNOSTI PETRA POPIJAČA, Galerija grada Krapine 20. listopad - 19. studeni

  U Galeriji grada Krapine ovih dana priprema se izložba skulptura i objekata pod nazivom Opstojnosti mladog umjetnika dr. art Petra Popijača iz Kumrovca.
  Otvorenje izložbe biti će u srijedu 20. listopada u 19,00 sati, a održat će se u skladu s trenutno važećim epidemiološkim preporukama.
  Izložbu je financijski potpomoglo Ministarstvo kulture i medija RH, a ostaje otvorena do 19. studenog 2021. godine.

  TOMA, Kino Krapina 29. listopad

  TOMA, biografski 12 +

  petak, 29.10.2021. u 20.00 sati

  Film “TOMA” je jedan impresionistički portret Tome Zdravkovića koji prikazuje same njegove početke, baš kao i vrhunac slave, njegove ljubavi koje su ga inspirirale prilikom skladanja nekih od najvećih hitova, baš kao i odnos sa velikim brojem prijatelja koje je imao u umjetičkom miljeu tadašnje Jugoslavije.
  Pored Tome, film prati i živote poznatih umjetnika tog vremena: Zorana Radmilovića, Mike Antića, Tozovca i drugih. “TOMA” je biografski film o Tomi Zdravkoviću, čovjeku koga ne pamtimo samo po njegovim pjesmama i načinu na koji ih je pjevao, već i kao jednog velikog boema - po ponašanju i u duši. Film prati dvije linije radnje: 1991. pratimo odnos Tome i doktora koji započinje liječenje Tome i kako se to poznanstvo pretvara u prijateljstvo. Druga linija prati Tomin život: od djetinjstva u Pečenejvicma, preko poznanstva sa Silvanom Armenulić koje će presudno utjecati na njegovu karijeru ali i na privatni život, dostizanja neslućene visine popularnosti, ali i dna života. Ovo je priča o duši.
  Ulaznice se mogu kupiti na www.ulaznice.hr i na blagajni kina sat vremena prije projekcije.


  NESAVRŠENI ROBOT RON, Kino Krapina 29. - 30. listopad

  NESAVRŠENI ROBOT RON, animirani, sinkronizirani

  petak 29.10. i subota 30.10.2021. u 18:00 sati


  Ovo je priča o Barneyju, neobičnom dječaku koji se bori s vladavinom društvenih medija, i Ronu, njegovom novom digitalnom uređaju koji može hodati i razgovarati, i koji je stvoren da mu bude trenutni ‘najbolji prijatelj‘.
  Barney je pomalo čudan školarac, a Ron je njegov robot. Osim što je Ron spojen na Internet, on može i pričati i hodati. Nema ništa bolje od takvog prijatelja, zar ne?
  No ubrzo se ispostavlja da je Ron zapravo neispravan i nepopravljiv, a njegove urnebesne smetnje pokreću Barneyja na nezaboravno putovanje u kojem se dječak i robot upoznaju s izazovima i mogućnostima pravog prijateljstva.
  Ulaznice se mogu kupiti na www.ulaznice.hr i na blagajni kina sat vremena prije projekcije.

  NOĆ VJEŠTICA UBIJA, Kino Krapina 30. listopad

  NOĆ VJEŠTICA UBIJA, horor, 15 +

  subota, 30.10.2021. u 20:00 sati

  Prošle su tek minute nakon što su Laurie Strode (Curtis), njezina kćer Karen (Judy Greer) i unuka Allyson (Andi Matichak) ostavile Michaela Myersa zatvorenog u Laurienom gorućem podrumu. Laurie je odvedena u bolnicu s po život opasnim ozljedama, misleći da je napokon ubila maskirano čudovište koje ju muči cijelog života. No, Michael se uspije osloboditi iz Lauriene zamke i nastavlja svoj krvavi pohod. Laurie se usprkos ozljedama priprema obraniti od Myersa te inspirira cijeli Haddonfield da se zajedno suprostave ovom nezaustavljivom čudovištu. Laurie, njezina kćer i unuka udruže se sa žrtvama Myersovog prvog pohoda i odluče preuzeti stvar u svoje ruke, uloviti Michaela Myersa i završiti svoju borbu s njim jednom zauvijek.
  Ulaznice se mogu kupiti na www.ulaznice.hr i na blagajni kina sat vremena prije projekcije.